Loonbedrijf Veens: voor al uw agrarisch loonwerk

Waarom u voor allerlei agrarisch loonwerk bij ons prachtige loonbedrijf in Herveld terechtkunt? Omdat loonbedrijf Veens kennis, machines en ervaring in huis heeft. Een ingrediënt dat we daar van het begin af aan nog aan toevoegden: bedrevenheid. Willen werken op het land en in de natuur, omdat die ons fascineert en wij daarin vakkundig en met veel plezier werkzaamheden uitvoeren.

 

VKL Gecertificeerd

Als loonbedrijf zijn wij VKL gecertificeerd onder nummer 1102/977249. "De norm VoedselKwaliteit Loonwerk (VKL) heeft als primair doel de voedselkwaliteit te waarborgen door te voorkomen dat activiteiten die loonbedrijven uitvoeren, schade kunnen toebrengen." Telers die beschikken over voedselveiligheidscertificaten voor gewassen of over GLOBAL GAB, moeten kunnen aantonen dat hun loonwerker aan diezelfde eisen voldoet. VKL volstaat om aan deze eis te voldoen.

Vaste mest verspreiden of drijfmest injecteren

Wij beschikken over een drijfmesttank van 10m2 met schijfkouterinjecteur om drijfmest te injecteren in de graszode. Hiermee voldoen wij aan de gestelde regelgeving voor het injecteren van mest.

Voor vaste mest of champost beschikken wij over een Strautmann Streublitz BE 9 meststrooier. Deze strooier geeft een mooi egaal strooibeeld en beschikt over een kantenstrooier. 

Gewasverzorging op GPS

Op het gebied van gewasverzorging veranderde de afgelopen jaren veel. Loonbedrijf Veens veranderde zeker mee. Daartoe hebben wij een aantal trekkers en onze veldspuit uitgerust met GPS. Niet alleen kunnen wij zeer nauwkeurig rijden, maar ook de secties van de veldspuit worden automatisch bediend. Dit voorkomt overlap en daarmee extra kosten of zelfs gewasschade.  Uw gewas loopt daardoor minder risico en problemen kunnen wij beter bestrijden door optimaal gebruik te maken van toegestane middelen en doseringen.

Gras maaien, schudden en harken

Wij maaien graag voor u. Onze 6m brede maaicombinatie is voorzien van kneuzers om het gras sneller te laten drogen. Vanaf het maaiseizoen in 2017 kunnen wij ook op GPS maaien. Zo wordt de capaciteit van de machines nog beter benut.

Uw gras schudden? Ook daarvoor hebben wij de juiste machines. Met onze 9m brede schudder, voorzien van kantenstrooifunctie, kunnen wij uw gras vlot en netjes schudden. Hebt u uw gras al geharkt, maar bent u toch niet tevreden over het drogestofgehalte? Met de Teagle Superted kunnen wij vlot bestaande zwaden opschudden zonder dat daarna opnieuw geharkt hoeft te worden. Ook voor stro is deze machine een uitkomst.

Ten slotte kunnen wij uw gras harken met onze 6m brede hark. Er wordt extra aandacht besteed aan kanten en hoeken om zo min mogelijk verlies te hebben.

Persen, wikkelen en bundelen

Loonbedrijf Veens perst onder andere uw stro, hooi of kuilgras. Wij persen het gras tot grote of kleine vierkante pakken: het is maar net wat u wenst. Kleine pakken kunnen wij daarna bundelen met onze bundelmachine tot pakketten van 10, 12 of 14 balen.  Grote pakken en bundels kunnen wij wikkelen in folie.

Zaaien en doorzaaien

Wie zaait zal oogsten. Een spreekwoord dat ook zeker binnen de akkerbouw geldt, en hoewel nog veel akkerbouwers zelf hun gewassen zaaien, schakelen velen over op loonbedrijven. Loonbedrijf Veens uit Herveld heeft dit spreekwoord in de oren geknoopt. We zaaien voor u, om samen te kunnen oogsten en u aan het mooiste gewas te helpen. Wij zaaien gras, maar ook verschillende soorten graan. Wanneer u uw gras wilt doorzaaien, kunt u ook bij ons terecht.

Wij zijn in het bezit van een pneumatische Amazone zaaimachine, in combinatie met een rotorkopeg. Deze zaaimachine is naast het zaaien van granen speciaal aangepast voor het volvelds, dus zonder 'streepjes', zaaien van gras.

 

Nieuws / Actueel

2021 Een nieuwe Mecalac 8MCR is in gebruik genomen. Deze compacte graafmachine is met allerlei opties uitgevoerd, zoals een wisselbare Herder maaiarm, extra hydraulische functies en een eenvoudig aan te koppelen draai-kantelstuk.

12-2020 Sinds deze maand hebben wij een TMK Bomenknipper in ons machinepark. Met deze hydraulische knipper kunnen we bomen en takken tot 30cm moeiteloos afknippen en verzamelen tot stapels.

11-2020 Onze New Holland T4050 is vervangen jonge Fendt 211 met RTK-GPS. Deze compacte trekker van 110pk kan voor allerhande werkzaamheden worden ingezet en met behulp van het GPS-systeem kan dit zeer nauwkeurig.